POŽADOVANÉ PROFESE V PŘÍŠTÍCH 10 LETECH

20.08.2021 17:51

Nabízíme náš Top-10 profesí budoucností – jedná se o tucet oborů, jejichž znalost vám rozhodně umožní najit si stabilní a dobře placené zaměstnáni.

10. Specialisté na elektroniku

Chytré přístroje, počítače, robotí stále více plní naši životy. K jejich vytvoření je však zapotřebí kvalifikovaný personál, jehož úkolem je pracovat na super komplexním a přesném vybavení. Jasnou výhodou pro majitele elektrotechnické specializací je znalost angličtiny.

9. Marketing a obchod

Najít spotřebitele pro širokou škálu produktů je stále obtížnější, což znamená, že stále roste poptávka zaměstnavatelů po prodejních profesionálech. Nejžádanější jsou specialisté, kteří kombinují vzdělávání v oblastí ekonomiky, práva a marketingu.

8. Chemici

Energetické, farmaceutické, metalurgické a medicinské společností vykazují vysokou poptávku po odbornících v oblasti chemie. Přes veškerou složitost předmětu je to chemie, která otevírá široké vyhlídky budoucímu profesionálovi.

7. Učitelé základních škol

Počet prvňačku se každým rokem zvyšuje. Ale učitele velmi chybí. A proto je učitel na základní škole se stává jedním z nejžádanějších odborníků.

6. Ekologové

Bezpečnostní požadavky na průmyslová zařízení, dopravu, energetické jednotky jsou stálé přesnější. V důsledku toho roste poptávka po ochráncích životního prostředí, kteří jsou častější v personálu jakéhokoliv velkého podniku.

7. Logistici

Transportní proudy, informační zdroje, distribuce zásob – jakákoliv z těchto oblastí vyžaduje přítomnost specialisty logistiky. Pro logistického specialistu analytické dovedností, systémové myšlen, schopnost reagovat jsou velmi důležité.

4. Inženýři

Kombinace technického inženýrského vzdělání s ekonomickým nebo právnickým vzděláním je leteckou akrobacií. Protože průmysl všude ve světě zažívá akutní nedostatek kvalitního personálu ve středním managementu. Kapitalizace inženýra se výrazně zvýší znalostí angličtiny, němčiny, také čínštiny.

3. Diplomované zdravotní sestry

O mladší zdravotnický personál je velký zájem jak ve veřejných zdravotnických centrech, tak i na soukromých klinikách. Dnes se stávající personál rychle blíží důchodovému věku a mladých kvalifikovaných sestřiček je na trhu prací velmi málo.  

2. Nanotechnologie

Lidé této profesí se zabývají tvorbou nano-robotů, minimalistických mikroobvodů, inženýrstvím na atomové úrovni. Bohužel je docela obtížně najit vzdělávací instituce, ve které by nanotechnologie se vyučovala na slušné úrovní.

1. Vývojáři softwaru a hardwaru

Nejžádanější profese budoucnosti vám umožnuje realizovat se ve mnoha oblastech = je to tvorba a údržba webových stránek, práce s serverovými systémy, vývoj mobilních aplikaci.  Současně jsou vysoce kvalifikováni profesionálové velice žádaní, protože na trhu je více než dost programátorů střední úrovně.